torsdag 4 december 2014

På gång

Några varv har det blivit sen igår.
Jag bestämde mig för att testa mönstret som jag stickade på provlappen trots att jag inte blev helt nöjd med resultatet där men jag testar ändå och hoppas att det faller på plats under koftans tillväxt.
Började lite senare än varv tre med de förkortade varven men jag tror att det blir bra ändå.
Fast det där med förkortade varv....jag är inte helt kompis med det ännu....fast jag kommer nog på det så småningom.

 

tisdag 2 december 2014

Uppläggning

Ja, då är det uppläggning av kofta som är på tapeten denna vecka, härligt.
Jag räknade lite och kom fram till lite mått som kanske kan bli bra, om inte får jag väl börja om. Räknade på en halsringning på 66cm, vilket gav mig 132maskor att lägga upp eftersom jag hade en stickfasthet på 2maskor/cm så det gjorde jag.
Delade upp framstyckena i 22 maskor var, ärmar 20maskor samt bakstycke 44maskor, detta ger 4 raglanmaskor eller vad man nu säger.
Jag har tänkt att plocka upp och göra halsringningen efteråt så nu är det bara att köra och hoppas på det bästa och att jag slipper göra om alltför många gånger.


 
 
Idag har jag dessutom fått njuta av hembakta frukostbullar från den fantastiska boken Vi bakar och lagar mat, pedagogiskt så det förslår.
Duktiga dottern får gärna göra detta oftare. OJ det blev visst mandelskorpr också,mmmmm man tackra man tackar en riktigt lyxig dag!